dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

Az implantátumok ma már a fogászat mindennapjaihoz tartoznak…

Az implantáció folyamata

Világmárkájú implantátumok

Nemzetközi kutatási adatokkal is alátámasztott tény, hogy a szigorú előírások pontos betartása esetén az implantológia napjaink egyik legmegbízhatóbb fogászati eljárása lett. Szakembereink kiterjedt tudásának és tapasztalatának köszönhetően, Ön újra azt a kényelmet érezheti, amit saját, egészséges fogai biztosítottak.

Műgyökér beültetés - fogimplantátumok - kinek ajánljuk?

 • baleset következtében elvesztett egy vagy több pótlására
 • fogágybetegség következtében elvesztett fog(ak) pótlására
 • teljes foghiány esetén
 • kényelmetlen, nehezen rögzülő fogsor, protézis stabilizálására
 • előretekintő megoldás azonak, akik a foghiányok területén a csont sorvadását szeretnék megakadályozni

Aktuális irodalmi adatok szerint 98-99% körül van a sikeres implantátumok aránya, fontos azonban hangsúlyozni, hogy az élethosszig tartó (hosszútávú) sikerhez a páciensek együttműködésére is szükség van.

Mit nyújtunk mi?

 • felkészült szakembereket, megfelelő gyakorlattal
 • szükség esetén szájsebész szakorvost, altatóorvost - link
 • digitális röntgenek (panoráma is) helyben
 • szükség esetén CT diagnosztika, kiértékelés, tervezés
 • körültekintő műtéti előkészítést
 • részletes felvilágosítás az egyedi esetről, hogy Ön a legjobb döntést hozza meg
 • fájdalommentes beavatkozást
 • ellenőrzött, dokumentált, világmárkájú implantátumok és kiegészítő alkatrészek Németországból és az USA-ból
 • szükség esetén a csontpótló beavatkozások több típusát
 • részletes műtét utáni tanácsok a gyorsabb, panaszmentesebb gyógyulás érdekben - írásban átadva

Bejelentkezéshez kattintson ide

Az implantáció folyamata:

 • A folyamat során egy, a szervezet számára nem idegenként felismert, titán csavar kerül az állcsontban rögzítésre.
 • A művelet gyors, kíméletes, fájdalommentes.
 • A beavatkozás után egy-két napig elképzelhető, hogy borogatásra, esetleg fájdalomcsillapítóra lehet szüksége, de semmiképp nem fogja zavarni a mindennapi teendőiben, életvitelében.
 • A szájában változást nem fog észlelni, mert a 7-10 nap múlva eltávolított varratok után, a gyógyult íny alatt zajlik a csontos rögzülés.
 • Ennek ideje - szélső értékeket figyelembe véve – 3 és 12 hónap között mozog, melyet a behelyezéskor tudunk pontosítani.
 • A csontos rögzülés után fog igazán változást érezni, ekkor ugyanis a rögzített pótlások - koronák, hidak - változatos fajtáit fogjuk tudni ráépíteni, és Önnek ismét a saját fogaihoz mind esztétikában, mind funkcióban hasonló fogai lesznek.
 • A gyógyulás idejére, szükség esetén, természetesen ideiglenes pótlásokat tudunk tervezni.

Mi az implantátum célja?

A fogászati implantáció a fog gyökerének és az azt rögzítő szöveteknek a mesterséges helyreállítása, ezért nevezhetjük műgyökérnek vagy beültetett fognak.

A fogászati implantátum beültetésének célja, hogy olyan felépítményt hordozzon, mely megjelenésében, feladatában fogat vagy fogak csoportját utánozza, helyettesíti.

Manapság az egyetlen - a tudomány álatal is - elfogadott implantátum típus az ún. osseointegrált titán csavarimplantátum: ezek olyan felületkezelt titán csavarok, melyek közvetlenül a fogakat is rögzítő csontban kerülnek elhelyezésre és gyógyulásuk során a csontsejtek belenőnek a műgyökér felszínének mikroszkopikus réseibe, stabilan rögzítve azt.

Az implantáció napjainkra igen fejlett, több évtizedes múlttal rendelkező beavatkozás típus lett. Az eljárás az 50-es évek óta alkalmazott, Magyarországon a 80-as években bevezetett és az ezredfordulótól rutinszerűen alkalmazottá vált.

Sok olyan foghiányt oldunk meg implantátumra épített rögzített pótlással, amit nélküle csak kivehető protézissel lehetne, illetve kivehető fogpótlást tudunk olyan stabillá tenni, mintha rögzített fixpótlás lenne.

A pontos lépésekről itt olvashat tovább.

A nagy kérdés: az implantátumok kilökődéséről

Világmárkájú implantátumok

A páciensek legtöbbször nem tudják, hogy milyen márkájú, gyártmányú implantátumok kerülnek a szervezetükbe. Mivel autót, TV-t, hűtőgépet is úgy vásárolunk, hogy tisztában vagyunk a márkájával, alapvető tulajdonságaival, az implantátumaikról is a lehető legtöbb információt rendelkezésükre bocsájtjuk. A műtét után implant útlevelet kap, melyben a beültetett műgyökerek legfontosabb jellemzői szerepelnek, hogy ha a világ bármely részén segítégre szorulna, megfelelő ellátást kaphasson. Tudjon meg többet itt.

Kérjen időpontot konzultációra

Bejelentkezéshez kattintson ide

A konzultáció ingyenes, amennyiben a konzultáció alkalmával bármilyen egyéb kezelést végzünk Önnek. Egy műgyökér beültetés, implantáció előtt ajánlott lehet a fogtisztítás is, így akár ennek elvégzésével is ingyenes a konzultáció, az állapotfelmérés, a szájüregi rákszűrés.

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.