dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat körébe számos, igen különböző típusú beavatkozás sorolható, melyeknek mind az a célja, hogy esztétikai kompromisszumok nélküli készüljön el a fog, fogak, fogsor helyreállítása.

Az esztétika önmagában nagyon szubjektív kérdés, de a fogászat története során bizonyos esztétikai kérdésekben már említhetünk szabályokat. Célunk, hogy ezen szabályok mentén, de mindenkor a páciens ízlését, igényeit is figyelembe véve készítsük el munkáinkat.

Ilyen egy profi módon elkészített esztétikus restaurálás

Amikor a hétköznapi nyelv „tömést” említ, mi esztétikus restaurációra gondolunk. Büszkén valljuk, hogy a kezünk közül kikerülő „tömés” nem egy egyszerű fehér folt a fogon, hanem sokkal inkább egy

  • színében,
  • formájában
  • a valódi fog anatómiai
  • és optikai tulajdonságait a lehető legjobban utánzó restauráció.

Ezek elkészítése során különböző színekből, réteges felépítéssel - ha szükséges, akár mesterséges „hibák” elhelyezésével – igyekszünk a környezetébe illeszkedő fogat formázni.

Bejelentkezéshez kattintson ide

Mit sorolunk az esztétikus restaurálás kategóriába?

Az orvos kezével létrehozható formák és megoldható helyzetek széles körén túl szükség lehet fogtechnikai munkák felhasználására is. Ezek közül a „tömések” helyén alkalmazhatók a betétek – inlay vagy onlay - különböző fajtái. Kerámia, hibrid kerámia vagy cirkon betétekkel élethűen helyreállíthatók az igen komolyan sérült, letört fogak is.

Ezekből a betétekből üvegszálas merevítés segítségével inlay hidat is készíthetünk, mellyel hiányzó fogakat pótolunk csiszolás nélkül!

Elsősorban felső frontfogak esztétikai korrekciójára szolgálnak a porcelán héjak/porcelán jacket koronák. Ilyenkor a fog preparálásával - bizonyos mennyiségű saját foganyag elcsiszolásával - helyet képezünk a lenyomat alapján készülő technikai munkának, melyet ragasztással rögzítünk. A fogak felületi, színbeli, formai vagy helyzeti rendellenességeit tudjuk ily módon korrigálni. A fogak közötti rések hosszadalmas fogszabályozó kezeléssel történő eltüntetését is kiválthatjuk ily módon.

A hiányzó fogakat is többféle módon lehet pótolni!

Még a legtökéletesebben ápolt fogak esetében is előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva - például baleset - egy fogat el kell távolítani.

Ha Önnek a hiányzó foga mellett ép fogai vannak, érthető módon nem szeretné, ha ezeket le kéne csiszolni a foghiány pótlására. Erre a helyzetre jelent jó megoldást – az implantáció mellett - a fogak csiszolása nélkül rögzíthető inlay híd.


Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.